אודות

יקב שטרן הינו יקב בוטיק גלילי משפחתי, השוכן בקיבוץ תובל. היקב הוקם בשנת 2004 ע"י ג'וני שטרן בסיועה ובתמיכתה של רוני לנדאו והעבודה בו נעשית תוך הקפדה על הפרטים הקטנים, המון תשומת לב והכי חשוב אהבה גדולה ליין.
היקב מתאפיין בקשר הדוק עם "ידידי היקב" – קבוצה גדולה של חברים, קרובי משפחה ומכרים, המתגייסת לעבודה החל מהבציר בעונה הבוערת וכלה בעבודות היקב במהלך העונה "השקטה".

ג'וני שטרן, יינן היקב, רכש ידע רב בנושא יצור יין מספרות מקצועית ולימודים במכללת תל חי בקורס "מתמחה בייצור יין".

החל משנת 2016 היקב מייצר יינות כשרים.

לצפייה בסרטון אודות היקב לחצ/י כאן>>

היקב

יקב שטרן הינו יקב בוטיק גלילי משפחתי, אשר שוכן על אחת מפסגות ההרים הצופים אל הים התיכון, בקיבוץ תובל.
היקב הוקם בשנת 2004 על ידי ג'וני שטרן, בסיועה ובתמיכתה של רוני לנדאו. הקמתו הייתה הגשמת חלום עבור ג'וני.
בתחילה היקף תפוקתו עמד על כ- 1,200 בקבוקים לשנה. מהר מאוד פעילות היקב התרחבה וצמיחתו לוותה גם בדרך גיאוגרפית. מתוך הבית יצא היקב לקיבוץ גדות, מקום מגורי רוני וג'וני, ולאחר מכן לקיבוץ תובל, הממוקם בגוש תפן ליד כרמיאל. נכון להיום מייצר היקב כ- 30,000 בקבוקים בשנה.

משנות הפעילות הראשונות של היקב, התגייסה קבוצה גדולה של קרובי משפחה, חברים ומכרים, לעזרה כמעט בכל פעילויות היקב, החל מהבציר בעונה הבוערת וכלה בעבודות היקב בעונה השקטה.
קבוצת החברים הקרובים הפכה לימים למועדון 'ידידי היקב'. במסגרת המועדון משתתפים חברים אנשים שביקרו ביקב, אנשים שנהנים מהיין של היקב ושמתעניינים בפעילותו. 'חברי היקב' מקבלים דיוור על הנעשה ביקב, מוזמנים לאירועים מיוחדים שהיקב מארגן, מעורבים בטעימות לקביעת ממסכים (בלנדים) עתידיים וכמובן נהנים מהטבות מיוחדות.

במסגרת היקב מיוצרים יינות אדומים מענבים הנבצרים בכרמים איכותיים ברמת הגולן ובגליל העליון ובשנת 2012 החל היקב לייצר לראשונה גם יין לבן!
מגוון זני הענבים, הנבצרים בסוף הקיץ , מאפשרים לג'וני, יינן היקב, להפיק יינות זניים ויינות ממסך בטעמים וניחוחות מגוונים המביאים ליקב הכרה ופרסים רבים בתחרויות מקומיות ובינלאומיות.

היינן

ג'וני שטרן עלה מברזיל כנער עם משפחתו בשנת 1971, והתיישב בנהרייה.
ג'וני, אדם גבוה, ג'ינג'י, רחב כתפיים, בעל חיוך ממזרי ועיניים טובות, החל כנער בנבחרת הנוער של ישראל בכדורסל, והיה ממקימיה של הפועל נהרייה (היום 'עירוני נהרייה').
עד 2012, השנה בה החליט להתמסר לעשיית יין וליקב, עבד ג'וני כמנהל מכירות של מפעל כימיקלים לתעשיית המתכת. אבל אהבתו הגדולה ליין ולאוכל, האתגר המוכר מעולם הספורט והחיבור לעולם הכימיה שהיה סביבתו הטבעית במשך שנים ארוכות, דחפו אותו להשתתף בקורס טעימות יין שערך אחד ממבקרי היין הטובים בארץ. בסיום הסדנה, החליט ג'וני להציג בקבוק שרקח בעצמו מענבי מרלו בציר 2003, אולם לא זכה לשבחים כפי שציפה והדבר אתגר אותו עוד יותר והביאו להחלטה להקים יקב.
בחלוף שלוש שנים, יקב 'שטרן' זכה במדליה הראשונה, אשר היוותה עבור ג'וני מעין סגירת מעגל כאשר אחד מהשופטים שהעניקו לו את הפרס הנכסף בתחרות זו, היה לא אחר מאשר אותו מנחה בקורס.
ג'וני נדבק בחיידק של עשיית היין כבר באותו קורס והחליט שזוהי רק תחילת דרכו המקצועית בתחום. הוא המשיך בלימודי "מתמחה בייצור יין" במכללת תל חי והעמיק עוד ועוד בלימוד אוטו-דידקטי באמצעות ספרות מקצועית.
במקביל, העביר ג'וני את היקב לגדות. כעבור זמן, מסיבות טכניות, העביר אותו לקיבוץ תובל שם הוא ממוקם כיום.
כבר משנותיו הראשונות כיינן, עוטרו היינות שלו בכבוד, בפרסים ובמדליות, בארץ ובחו"ל. לכל ההישגים האלה הגיע בעצמו. ג'וני הוא הבעלים, היינן, מנהל החשבונות והמשווק. לאורך כל הדרך, כשיש אקשן, מתגייסים לעזרה משפחה וחברים.

הכרמים

מקור הענבים המגיעים ליקב, בכרמים איכותיים ברמת הגולן ובגליל העליון, בשישה טרוארים מובחרים: קידמת צבי, רמות נפתלי ותובל.
ליקב יש כרמים שנבחרו בקפידה ובהם ג'וני מעורב בגידול, בטיפול ובבציר.

כרם קידמת צבי

נטוע ברמת הגולן, מצפון לעיר קצרין, באדמת בזלת פורייה, בגובה של כ- 540 מטר מעל פני הים. הטמפרטורות הנמוכות בחורף (ברוב החורפים יורד שלג באזור) והמפנה הדרומי של מדרון הכרמים, מהווים תנאים אידיאליים לגידול ענבי יין קברנה סוביניון, מרלו ,פטי ורדו וקברנה פרנק.

כרם תובל

כרם תובל ממוקם בגובה 450 מטר על שיפוליו הדרום מערביים של רכס תפן שבגליל העליון. הכרם נטוע באדמת טרה רוסה עם מרבצי סלע גיר קשה. הוא נהנה מאקלים ממוזג עם בריזה מערבית קרירה, הנושבת בשעות הערביים מן הים. בכרם שלושה זני ענבים – קברנה סוביניון, סירה ופטי ורדו המצטיינים בטעמים עוצמתיים שהם תוצאה ישירה מהטרואר המצוין .

כרם רמות נפתלי

הכרם נטוע בגליל העליון, בשיפולי עמק קדש, באדמת גיר . המשקעים המועטים (כ- 450 מ"מ בשנה), הטמפרטורות הנמוכות בלילה והחמות ביום, יוצרים תנאים מיוחדים לגידול ענבי יין אדומים איכותיים של קברנה סוביניון, מרלו , פטי ורדו וקברנה פרנק.